Pop-piloter fik vinger

Crystal Nights modtager publikums klapsalver efter veloverstået koncert ved Pop-pilot i Struer.
Crystal Nights modtager publikums klapsalver efter veloverstået koncert ved Pop-pilot i Struer.
Afslutningskoncerten til Pop-pilot 2013 i Struer var en fantastisk reklame for 18 unge musik-piger. Otte sange blev fremført af fire bands for ca. 60 forventningsfulde forældre og andre gæster.

Hvor andre f.eks. tager i sommerhus eller på sportslejr, valgte i alt 37 piger - fordelt på Køge og Struer musikskoler - at bruge efterårsferien på at skrive, øve og spille musik. Lørdag 19. oktober kl. 13.30 kunne Pop-piloterne endelig gå på scenen for at vise familie og øvrige gæster, hvad de havde arbejdet fokuseret med hele ugen.

Selve koncertsalen var udsmykket med balloner i loftet, serpentiner og plakater med bandnavne. Der var pyntet op til fest. Samtidig kunne interesserede læse om ugens forløb, da dagsprogrammerne hang på den ene væg.

På scenen blev i alt fire bands præsenteret af instruktørerne og hvert band fremførte to sange. De fire bands var:

BY (Be Yourself), som havde Alma, Mette, Mia, Trine Louise og Sofia som medlemmer.

W.A.I.T.T., som står for We're All In This Together og her var bandmedlemmerne Amalie, Josephine, Emmelie og Helene.

Crystal Nights havde Rebecca, Mika, Sabrina, Camilla og Selma som medlemmer.

Bunkers var et fire-pigers-band bestående af Signe, Catharina, Isa og Sherin.

W.A.I.T.T. på scenen til den afsluttende Pop-pilot koncert på Struer musikskole.
W.A.I.T.T. på scenen til den afsluttende Pop-pilot koncert på Struer musikskole.
Sammenhold

”We're all in this together” har været et mantra i løbet af ugen. Alle arbejdede mod et fælles mål, nemlig det at få sangene færdiggjort og klar til at kunne blive fremført for et publikum. Det lyder måske utroligt for nogen, men alle bands blev klar, og der skulle dermed fremføres otte sange for ca. 60 tilskuere.

For alle bands var det blevet til en ballade og en uptempo sang. Alle med rigtig god variation. F.eks. var der indlagt rap-sekvenser i nogle af sangene og ved en af pauserne mellem to bands, udviste Mika på 16 år så meget overskud, at hun brugte tiden på at smide et rap. Det var ikke planlagt, men det fyldte tiden ud. Ganske uimponeret lagde hun lige salen ned, og så var bandet ellers klar til at give koncert.

De i alt otte sanges indhold kredsede meget om det identitet med alt, hvad det indebærer. F.eks. var der en sang om at vokse op, at være teenager og at tiden går alt for stærkt. Der var også en sang om, at være den, man er og ikke lade sig pådutte andres holdninger. Altså velkendte temaer, men med nye friske udtryk og set med unge øjne.

God opbakning til alle bands

Mellem hver sang var der en flittig rotation af personer på instrumenterne, hvilket vidner om den alsidighed, der er blevet vist i ugen. Alle har prøvet alle instrumenter for at finde ud af, hvad de bedst kan lide at spille på, hvilket var en af meningerne med at deltage i Pop-pilot. Man skal ud af sine vante rammer og lære at skrive musik.

Alle Pop-piloterne udviste stor holdånd og sammenhørighed under koncerten. De stod nemlig oppe ved siden af scenen og hørte hinandens koncerter. Der blev klappet og hujet for at støtte dem, der var på scenen og for at få gang i det øvrige publikum. Det var lige så rummet flød over med positiv energi. Pop-piloterne fik virkelig vinger af deres optræden.

Hele Pop-pilot-holdet anno 2013 fra Struer musikskole.
Hele Pop-pilot-holdet anno 2013 fra Struer musikskole.
En begivenhedsrig uge

For de deltagende piger har ugen været fuld af oplevelser. Nærmest samstemmigt fortæller Amalie på 15 år og Alma på 14, at ”det har været vildt fedt at møde en masse nye, spændende mennesker”, og for Amalie har det været den bedste efterårsferie i hendes liv, fordi hendes talent og evner er blevet udviklet i løbet af ugen takket være både instruktører og de andre piger.

For Alma har det at spille i et band været det bedste, men det var også spændende, at Dicte og Karen Mukupa var forbi.

Det har været en tæt pakket uge med bl.a. spændende workshops og masser af tid ”i øveren”, men der var også tid til en fest fredag aften, hvor der blev sunget og danset efter alle kunstens regler.

Stolte forældre

Efter koncerten sagde en meget stolt far: - Vi har brugt ugen i et sommerhus i nærheden af Struer, og har troligt fået sms'er hver aften fra vores datter om, hvad de har lavet i løbet af dagen. Torsdag fik vi ingen sms, men den var der fredag morgen, hvor hun undskyldte, at hun havde glemt det. Det tog vi som et tegn på succes.

Faderen fortsætter: - Det er vildt imponerende, hvad pigerne har nået i den her uge, og I (læs: ROSA og musikskolerne, red.) må meget gerne arrangere sådan noget her igen næste år.

Du kan holde dig orienteret om næste omgang af Pop-pilot ved at ”synes godt om” Pop-pilot på Facebook.

LINKS